Zelfhulp

Zelf Jin Shin Jyutsu toepassen – dat kan! Met bijvoorbeeld de Miltstroom.

De Miltstroom is een van de belangrijkste orgaan functie stromen van het Jin Shin Jyutsu. De Miltstroom is één van de drie orgaan functie stromen die Mary ons geeft voor de  zelfzorg (zelfhulp). Kortom deze stroom is een juweel die ons fysieke en mentale van kracht voorziet.

Hij geeft ons veiligheid en houvast en is als een soort van ‘wiegenlied’ voor kinderen, ook voor ons innerlijk kind.

Letterlijk en figuurlijk is de Miltstroom een belangrijke helper voor ons immuunsysteem. Hij helpt het orgaan milt die o.a. verantwoordelijk is voor de aanmaak van de witte bloedlichaampjes en ons hele afweersysteem. Metaphorisch gezien zou je ook kunnen zeggen dat deze stroom bij uitstek geschikt is voor mensen bij wie ‘ alles zomaar binnen komt ‘.
Ga zo ontspannen mogelijk liggen of zitten en terwijl je rustig ademt, pas je elke stap ongeveer 3 tot 5 minuten toe. 

Stap 1: Leg de vingers of vingertoppen van je RECHTERHAND onder je stuitje. Leg de vingers van je LINKERHAND aan de binnenkant van je linker enkel.
Stap 2: De vingers of vingertoppen van je RECHTERHAND liggen nog steeds onder je stuitje. De vingers van je LINKERHAND plaats je nu onderaan het midden van de rechter borstkas (voorkant)
Stap 3: Verplaats nu je RECHTERHAND naar de vierde rib aan de voorkant van je linker borstkas (iets boven tepel). De vingers van je LINKERHAND liggen nog steeds onderaan het midden van de rechter borstkas (voorkant) t/m de 4e stap.
Stap 4: Verplaats nu je RECHTERHAND naar de rechter onderkant sleutelbeen.
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten