Hoe werkt Jin Shin Jyutsu & de geschiedenis

JIN SHIN JYUTSU (仁神術)

JIN SHIN JYUTSU (仁神術) is een Levenskunst – en methode – die ons helpt de door stress veroorzaakte spanning – mentaal, fysiek, of emotioneel – los te laten.

Levensenergie – welke door een netwerk van energiebanen in ons lichaam stroomt  – kan door spanning en stress op bepaalde plekken afgeremd of geblokkeerd worden. De betreffende plek of plekken raken hierdoor uit balans. Dat ervaren wij vaak als pijn of ongemak. Als wij dat niet harmoniseren kan zich dat verstoorde gebied zich uitbreiden en uiteindelijk de hele energiebaan uit balans brengen. Dit kan weer leiden tot nog meer ongemakken en zelfs tot ziekte.

Gelukkig kunnen wij dit oplossen
Door onze handen of vingers te plaatsen op de ‘Veiligheids-energiesloten’– dit zijn de energievelden die zich op en langs de energiebanen in ons lichaam bevinden – brengen wij de gestagneerde of geblokkeerde energie weer aan het stromen en herstellen harmonie en balans op alle niveaus van ZIJN.

GESCHIEDENIS

Jin Shin Jyutsu (仁神術) is een meer dan duizend jaar oude Japanse kunst om de levensenergie in ons lichaam te harmoniseren. Ontstaan uit innerlijke wijsheid en generaties lang is de kunst mondeling overgedragen, totdat deze in de vergetelheid raakte.
Begin 1900 kwam de kunst in Japan weer tot bloei door meester Jiro Murai. Nadat hijzelf door Jin Shin Jyutsu van een levensbedreigende ziekte herstelde, wijdde Murai de rest van zijn leven aan onderzoek en ontwikkeling ervan.

Zijn inzicht en kennis haalde hij o.a. uit de “Kojiki” ( boek der oude dingen) uit 712 en ook uit persoonlijke ervaringen.

In de jaren vijftig van de vorige eeuw droeg hij zijn kennis over aan de Japans-Amerikaanse Mary Burmeister. Zij bracht Jin Shin Jyutsu mee naar het Westen waar zij de kunst in de jaren zestig begon te onderwijzen. Inmiddels zijn er duizenden studenten en beoefenaars over de hele wereld

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten