Behandeling - zelfzorg/zelfhulp

Behandeling

Maak een afspraak

Een Jin Shin Jyutsu sessie duurt maximaal 60 minuten. Het is een zachte en niet invasieve methode die een diepe ontspanning teweegbrengt. Deze wordt uitgeoefend door het plaatsen van de vingertoppen of handen (over de kleding heen) op energievelden; die in het Jin shin Jyutsu ‘Veiligheids-energiesloten’ genoemd worden. De Veiligheids-energiesloten staan allemaal met elkaar in verbinden. Als zij door spanning en stress geblokkeerd raken, raken ook de energiebanen – die ons hele systeem, fysiek en mentaal met levensenergie verzorgen – uit balans. Dit uit zich met vermoeidheid en allerlei fysieke of mentale klachten en ziektes.

Ik vind het heel belangrijk om een sessie te beginnen met een klein kopje thee, zodat de client even kan gaan zitten, landen en kort kan vertellen hoe het gaat en/of wat zijn vraag is als hij voor het eerst komt.

Het beluisteren van de pols, het verhaal en het fysieke lichaam geeft mij vervolgens genoeg informatie over de stroom van energie in het lichaam. In tegenstelling tot de westerse geneeskunde ligt de nadruk niet op de diagnose, maar op het in balans brengen van de levensenergie. Bijna alle ziekten beginnen met energie die afgeremd of geblokkeerd is.

De verdere sessie bestaat uit de zachte aanraking van “veiligheidsenergiesloten” in verschillende combinaties, totdat harmonie van energie en pulsatie tot stand is gebracht. De beoefenaar gebruikt zijn/ haar handen als “startkabels” van energie om de “batterij van het leven” op te laden, waardoor de levensenergie weer vrij door het lichaam kan stromen.

Behandeling

Een consult duurt een 70 minuten. De JSJ sessie zelf duurt maximaal 60 minuten, voorafgegaan door een kort gesprek en ruimte voor vragen. Vrijwel altijd geef ik ‘zelfhulp’ oefeningen mee naar huis om het proces te ondersteunen.
Prijs: €70,-

Afspraken kunnen telefonisch of per e-mail gemaakt worden.
T: 06-55 82 14 58 – email: eva@evajsj.com

Zelfhulp/ zelfzorg - de Miltfunctie energie stroom ofwel Miltstroom

De Miltfunctie stroom is een van de belangrijkste orgaan functie stromen van het Jin Shin Jyutsu. De ‘Miltstroom, is één van de drie orgaan functie stromen die Mary ons geeft voor de  zelfzorg (zelfhulp). Kortom deze stroom is een juweel die ons fysieke en mentale van kracht voorziet.

Hij geeft ons veiligheid en houvast en is als een soort van ‘wiegenlied’ voor kinderen, ook voor ons innerlijk kind.

Letterlijk en figuurlijk is de Miltstroom een belangrijke helper voor ons immuunsysteem. Hij helpt het orgaan milt die o.a. verantwoordelijk is voor de aanmaak van de witte bloedlichaampjes en ons hele afweersysteem. Metaphorisch gezien zou je ook kunnen zeggen dat deze stroom bij uitstek geschikt is voor mensen bij wie ‘ alles zomaar binnen komt ‘.
Ga zo ontspannen mogelijk liggen of zitten en terwijl je rustig ademt, pas je elke stap ongeveer 3 tot 5 minuten toe. Als je hierover vragen hebt, kun je mij emailen: eva@evajsj.com

 

Stap 1: Leg de vingers of vingertoppen van je RECHTERHAND onder je stuitje. Leg de vingers van je LINKERHAND aan de binnenkant van je linker enkel.
Stap 2: De vingers of vingertoppen van je RECHTERHAND liggen nog steeds onder je stuitje. De vingers van je LINKERHAND plaats je nu onderaan het midden van de rechter borstkas (voorkant)
Stap 3: Verplaats nu je RECHTERHAND naar de vierde rib aan de voorkant van je linker borstkas (iets boven tepel). De vingers van je LINKERHAND liggen nog steeds onderaan het midden van de rechter borstkas (voorkant) t/m de 4e stap.
Stap 4: Verplaats nu je RECHTERHAND naar de rechter onderkant sleutelbeen.
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten