Behandeling - zelfzorg/zelfhulp

Behandeling

Een Jin Shin Jyutsu sessie duurt over het algemeen een uur. Er wordt niet gemasseerd of gebruik gemaakt van andere stoffen. Het is een zachte, en toch krachtige kunst, uitgeoefend door het plaatsen van de vingertoppen (over de kleding) op een specifieke reeks van ‘Veiligheidsenergiesloten’.

De sessie begint met het beluisteren van de pols, deze geeft informatie over de stroom van energie en de staat van zijn van de cliënt. Het geeft aan waar hij of zij hulp nodig heeft. In tegenstelling tot de westerse geneeskunde ligt de nadruk niet op de diagnose, maar op harmonisatie. Alle ziekten beginnen met blokkades van energie.

De resterende behandeling bestaat uit het voorzichtig vasthouden van “veiligheidsenergiesloten” in verschillende combinaties, totdat harmonie van energie en pulsatie tot stand is gebracht. Er is geen pijn of fysieke manipulatie. De beoefenaar gebruikt zijn/ haar handen als “startkabels” van energie om de “batterij van het leven” op te laden, waardoor universele energie door het lichaam kan stromen.

Behandeling

Een consult duurt 75 minuten. De JSJ sessie zelf duurt maximaal 55 minuten, voorafgegaan door een kort gesprek en ruimte voor vragen. Vrijwel altijd geef ik ‘zelfhulp’ oefeningen mee naar huis om het proces te ondersteunen.
Prijs: €70,-

Afspraken kunnen telefonisch of per e-mail gemaakt worden.
T: 06-55 82 14 58 – email: eva@evajsj.com

Maak een afspraak

Zelfhulp/ zelfzorg - de Miltfunctie energie stroom ofwel Miltstroom

De Miltfunctie energie stroom is een van de belangrijkste orgaan functie stromen die er zijn in het Jin Shin Jyutsu. Afgekort ‘Miltstroom‘ is ook één van de drie orgaan functie stromen die Mary ons geeft voor de zelfhulp en de daaglijkse toepassing. Kortom deze stroom is een juweel, hij geeft ons fysieke energie en kracht.

Hij geeft ons veiligheid en houvast en is als een soort van ‘wiegenlied’ voor kinderen of het innerlijke kind.

Letterlijk en figuurlijk is de Miltstroom een belangrijke helper voor ons immuunsysteem. Onder ander is hij  verantwoordelijk voor de aanmaak van de witte bloedlichaampjes en ons hele afweersysteem. Metaphorisch gezien zou je ook kunnen zeggen dat deze stroom bij uitstek geschikt is voor mensen waar ‘waar alles zomaar binnen komt ‘ en het ‘buitenlaagje te doorlatend is’.
Elke stap pas je ongeveer een paar minuten toe, zorg ervoor dat je ontspannen zit of ligt als je deze oefening doet.

Stap 1: Leg de vingers of vingertoppen van je RECHTERHAND onder je stuitje. Leg de vingers van je LINKERHAND aan de binnenkant van je linker enkel.
Stap 2: De vingers of vingertoppen van je RECHTERHAND liggen nog steeds onder je stuitje. De vingers van je LINKERHAND plaats je nu onderaan het midden van de rechter borstkas (voorkant)
Stap 3: Verplaats nu je RECHTERHAND naar de vierde rib aan de voorkant van je linker borstkas (iets boven tepel). De vingers van je LINKERHAND liggen nog steeds onderaan het midden van de rechter borstkas (voorkant) t/m de 4e stap.
Stap 4: Verplaats nu je RECHTERHAND naar de rechter onderkant sleutelbeen.
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten