Behandeling - zelfzorg/zelfhulp

Behandeling - Zelfhulp

Behandeling

Een consult duurt 75 minuten. De JSJ sessie zelf duurt maximaal 55 minuten, voorafgegaan door een kort gesprek en ruimte voor vragen.
Het is een zachte behandeling zonder massage of uitoefening van druk. De ontvanger ligt aangekleed op de rug. Vervolgens plaats ik mijn handen op verschillende punten op het lichaam, om de lichaamsenergie te helpen weer in het juiste ritme te ‘stromen’.
Een consult is € 70,-.
Vrijwel altijd geef ik ‘zelfhulp’ oefeningen mee naar huis om het proces van herstel te ondersteunen.

Afspraken voor behandelingen kunnen telefonisch of per e-mail gemaakt worden.
T: 06-55 82 14 58 – email: eva@evajsj.com

Zelfzorg/zelfhulp - de Miltfunctie energie stroom, afgekort 'Miltstroom'

De Miltfunctie energie stroom is een van de belangrijkste orgaan functie stromen die er zijn in het Jin Shin Jyutsu. Afgekort ‘Miltstroom‘ is ook één van de drie orgaan functie stromen die Mary ons geeft voor de zelfhulp en de daaglijkse toepassing. Kortom deze stroom is een juweel, hij geeft ons fysieke energie en kracht.

Hij geeft ons veiligheid en houvast en is als een soort van ‘wiegenlied’ voor kinderen of het innerlijke kind.

Letterlijk en figuurlijk is de Miltstroom een belangrijke helper voor ons immuunsysteem. Onder ander is hij  verantwoordelijk voor de aanmaak van de witte bloedlichaampjes en ons hele afweersysteem. Metaphorisch gezien zou je ook kunnen zeggen dat deze stroom bij uitstek geschikt is voor mensen waar ‘waar alles zomaar binnen komt ‘ en het ‘buitenlaagje te doorlatend is’.
Elke stap pas je ongeveer een paar minuten toe, zorg ervoor dat je ontspannen zit of ligt als je deze oefening doet.

Stap 1: Leg de vingers of vingertoppen van je RECHTERHAND onder je stuitje. Leg de vingers van je LINKERHAND aan de binnenkant van je linker enkel.
Stap 2: De vingers of vingertoppen van je RECHTERHAND liggen nog steeds onder je stuitje. De vingers van je LINKERHAND plaats je nu onderaan het midden van de rechter borstkas (voorkant)
Stap 3: Verplaats nu je RECHTERHAND naar de vierde rib aan de voorkant van je linker borstkas (iets boven tepel). De vingers van je LINKERHAND liggen nog steeds onderaan het midden van de rechter borstkas (voorkant) t/m de 4e stap.
Stap 4: Verplaats nu je RECHTERHAND naar de rechter onderkant sleutelbeen.
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten