Behandeling - zelfzorg/zelfhulp

Behandeling

Maak een afspraak

Een Jin Shin Jyutsu sessie duurt over het algemeen 50 minuten. Er wordt niet gemasseerd of gebruik gemaakt van andere stoffen. Het is een zachte, en toch krachtige kunst, uitgeoefend door het plaatsen van de vingertoppen (over de kleding heen) op een reeks van ‘Veiligheidsenergiesloten’.

De sessie begint met het beluisteren van de pols, deze geeft informatie over de stroom van energie in het lichaam. In tegenstelling tot de westerse geneeskunde ligt de nadruk niet op de diagnose, maar op het in balans brengen van de levensenergie. Bijna alle ziekten beginnen met energie die afgeremd of geblokkeerd is.

De verdere sessie bestaat uit de zachte aanraking van “veiligheidsenergiesloten” in verschillende combinaties, totdat harmonie van energie en pulsatie tot stand is gebracht. De beoefenaar gebruikt zijn/ haar handen als “startkabels” van energie om de “batterij van het leven” op te laden, waardoor de levensenergie weer vrij door het lichaam kan stromen.

Behandeling

Een consult duurt een uur. De JSJ sessie zelf duurt maximaal 50 minuten, voorafgegaan door een kort gesprek en ruimte voor vragen. Vrijwel altijd geef ik ‘zelfhulp’ oefeningen mee naar huis om het proces te ondersteunen.
Prijs: €70,-

Afspraken kunnen telefonisch of per e-mail gemaakt worden.
T: 06-55 82 14 58 – email: eva@evajsj.com

Zelfhulp/ zelfzorg - de Miltfunctie energie stroom ofwel Miltstroom

De Miltfunctie stroom is een van de belangrijkste orgaan functie stromen van het Jin Shin Jyutsu. De ‘Miltstroom, is één van de drie orgaan functie stromen die Mary ons geeft voor de  zelfzorg (zelfhulp). Kortom deze stroom is een juweel die ons fysieke en mentale van kracht voorziet.

Hij geeft ons veiligheid en houvast en is als een soort van ‘wiegenlied’ voor kinderen, ook voor ons innerlijk kind.

Letterlijk en figuurlijk is de Miltstroom een belangrijke helper voor ons immuunsysteem. Hij helpt het orgaan milt die o.a. verantwoordelijk is voor de aanmaak van de witte bloedlichaampjes en ons hele afweersysteem. Metaphorisch gezien zou je ook kunnen zeggen dat deze stroom bij uitstek geschikt is voor mensen bij wie ‘ alles zomaar binnen komt ‘.
Ga zo ontspannen mogelijk liggen of zitten en terwijl je rustig ademt, pas je elke stap ongeveer 3 tot 5 minuten toe. Als je hierover vragen hebt, kun je mij emailen: eva@evajsj.com

 

Stap 1: Leg de vingers of vingertoppen van je RECHTERHAND onder je stuitje. Leg de vingers van je LINKERHAND aan de binnenkant van je linker enkel.
Stap 2: De vingers of vingertoppen van je RECHTERHAND liggen nog steeds onder je stuitje. De vingers van je LINKERHAND plaats je nu onderaan het midden van de rechter borstkas (voorkant)
Stap 3: Verplaats nu je RECHTERHAND naar de vierde rib aan de voorkant van je linker borstkas (iets boven tepel). De vingers van je LINKERHAND liggen nog steeds onderaan het midden van de rechter borstkas (voorkant) t/m de 4e stap.
Stap 4: Verplaats nu je RECHTERHAND naar de rechter onderkant sleutelbeen.
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten