Eva

‘JIN SHIN JYUTSU kwam als een geschenk in mijn leven en heeft mijn leven gered! Het heeft niet alleen mijn fysieke zijn, denken en voelen positief beïnvloed en veranderd, maar was ook het begin van mijn spirituele weg.

JIN SHIN JYUTSU  is mijn passie, mijn werk. Ik ben dankbaar dat ik mijn passie kan leven, en op mijn beurt mensen mag ondersteunen, inspireren en begeleiden op hun weg van herstel”   Eva de Jong- Offergelt, Aken 1965

In 1998 kwam ik voor het eerst in aanraking met Jin Shin Jyutsu nadat ik zonder succes aan mijn heup was geopereerd. Ik heb vier jaar bijna niet kunnen lopen. In die tijd ontving ik wekelijks Jin Shin Jyutsu sessies. Dit heeft mij toen, zowel letterlijk als figuurlijk, op ‘de been’ gehouden. Onze jongste dochter was net één jaar oud, het was echt overleven. Tegelijkertijd was het voor mij ook het begin van een bijzonder en intens mooi leerproces.
In 2002 had ik het geluk om in Zwitserland een succesvolle operatie te ondergaan, waarna ik weer kon lopen.

Sinds die tijd heeft JSJ mij niet meer losgelaten, en toen in 2008 het JSJ boek – als door een klein wonder –  uit mijn kast viel, wist ik het zeker: dit wilde ik leren! Van jongs af aan is het welzijn van anderen om me heen heel belangrijk. Al snel werd me duidelijk dat ik met JSJ ook anderen kon helpen.

Vanaf 2009 ben ik geautoriseerd JSJ therapeut, heb mijn eigen praktijk en geef ik JSJ sessies.
Naast individuele sessies geef ik het hele jaar door zelfhulp-cursussen en workshops in binnen- en buitenland. Daarnaast ben ik officiële vertaler en organisator voor de 5-daagse basiscursussen in Nederland.

Sinds 2008 volg ik vijf à zeven JSJ seminars per jaar in Europa en in de Verenigde Staten om mijn kennis steeds meer te verdiepen. Onder de bezielende begeleiding van Michael Wenninger, één van de officiële 5-daagse docenten, ben ik verder gegaan met de verdiepte studie van de filosofie van JSJ en Zen.

Hoe meer ik deze kunst beoefen, studeer en uitdraag, hoe stiller ik word van de eenvoud en tegelijk van de diepgang ervan.

Mijn man en onze vier dochters ben ik intens dankbaar voor hun steun. Diep respect en dankbaarheid heb ik ook voor alle docenten met wie ik heb mogen studeren, en voor Mary Burmeister die deze bijzondere kunst naar het Westen heeft gebracht.

Met liefde, Eva

 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten