Eva

‘JIN SHIN JYUTSU kwam als een geschenk in mijn leven en heeft mijn leven gered! klinkt nogal gek en toch is het waar. Het heeft niet alleen mijn fysieke zijn, denken en voelen positief beïnvloed maar was ook het begin van mijn spirituele weg.
 
JIN SHIN JYUTSU  is mijn passie, mijn werk. Ik ben dankbaar dat ik mijn passie kan volgen, en op mijn beurt mensen mag ondersteunen en begeleiden op hun eigen weg naar fysiek en mentaal herstel’    Eva de Jong- Offergelt, Aken 1965

In 1998 kwam ik voor het eerst in aanraking met Jin Shin Jyutsu nadat ik zonder succes aan mijn heup was geopereerd. Ik heb vier jaar bijna niet kunnen lopen en kreeg in die tijd wekelijks Jin Shin Jyutsu behandelingen. Dit heeft mij toen, zowel letterlijk als figuurlijk, op de been gehouden. Onze jongste dochter was net één jaar oud, het was een echte uitdaging. Tegelijkertijd was het voor mij ook het begin van een bijzonder leerproces.
Gelukkig kan ik weer lopen nadat ik in 2002 in Zwitserland een nieuwe succesvolle operatie heb ondergaan.

Sinds die tijd heeft JSJ mij niet losgelaten, en toen in 2008 het JSJ boek – als door een klein wonder –  uit mijn kast viel, wist ik het zeker: dit wilde ik leren! Van jongs af aan is het welzijn van anderen om me heen heel belangrijk voor mij geweest. Al snel werd me duidelijk dat ik met JSJ ook anderen kon helpen.

Vanaf 2009 ben ik geautoriseerd JSJ therapeut, heb mijn eigen praktijk en geef ik JSJ behandelingen.
Naast individuele behandelingen geef ik het hele jaar door zelfhulpcursussen en workshops in binnen- en buitenland. Daarnaast ben ik officiële vertaler en organisator voor de 5-daagse basiscursussen in Nederland.

Sinds 2008 volg ik vijf à zeven JSJ seminars per jaar in Europa en in de Verenigde Staten om mijn kennis steeds meer te verdiepen. Onder de bezielende begeleiding van Michael Wenninger, één van de officiële 5-daagse docenten, ben ik verder gegaan met de verdiepte studie van de JSJ filosofie.

Hoe meer ik deze kunst beoefen, studeer en uitdraag, hoe stiller ik word van de eenvoud en tegelijk van de kracht ervan.

Mijn man en onze vier dochters ben ik intens dankbaar voor hun steun. Diep respect en dankbaarheid heb ik voor  alle docenten die de hele wereld over reizen om ons te inspireren, en voor Mary Burmeister die deze bijzondere kunst naar het Westen heeft gebracht.

Met liefde, Eva

 

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten